Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Aleksandar Zograf: Dvaput naopačke

U Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva, 27. novembra u 19. sati održaće se promocija knjige, "Aleksandar Zograf: Dvaput naopačke".


 


U okviru programa Salona umetnosti Pančeva, u utorak 27. novembra 2012, sa početkom u 19h, u Galeriji savremene umetnosti će biti predstavljena nova knjiga stripova Aleksandra Zografa, pod nazivom Dvaput naopačke, objavljena u izdanju Gradske narodne biblioteke Žarko Zrenjanin, iz Zrenjanina. Knjiga obuhvata stripove objavljene u listu „Vreme“ u periodu od jula 2009. do februara 2011, i objavljena je kao deo nagrade Todor Manojlović, koju je ove godine dobio  Saša Rakezić alijas Aleksandar Zograf. Pored autora, na predstavljanju će govoriti i Vladislava Gordić Petković, predsednica Upravnog odbora Fonda „Todor Manojlović“ i Vladimir Arsenić iz Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu, urednik izdanja.



Fond je osnovala Gradska narodna biblioteka u Zrenjaninu 1991. godine, s ciljem da populariše stvaralaštvo pesnika, dramskog pisca, esejiste, književnog i likovnog kritičara i prevodioca Todora Manojlovića. U obrazloženju nagrade za moderni umetnički senzibilitet piše: "Duboka iskrenost, neumirna predanost, beskompromisnost i jedinstvenost autorskog izraza odlučili su da žiri Fonda "Todor Manojlović dodeli nagradu za 2011. godinu dodeli strip-crtaču Rakeziću". 


 



Datum objavljivanja: 22.11.2012.