Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Aleksandar Radoš: Hercegovina našim očevima, za pokoljenja

U Galeriji `73 će u četvrtak, 27. juna 2019. g, sa početkom u 19. časova, biti svečano otvorena samostalna izložba fotografija Aleksandra Radoša, pod nazivom, "Hercegovina našim očevima, za pokoljenja".


 


Osnovna ideja i zamisao realizacije projekta je zajednička želja Aleksandra Radoša i Predraga Čerovića da se predstavi ona Hercegovina utkana u naša detinjstva, našu sadašnjost,  naše snove i stremljenjima ka trajanju kroz naše buduće napaštaje.  Izložbom se predstavlja plod godišnjeg snimanja, putovanja kroz upečatljive prizore, pastelne kolorite predela koja su specifična samo za to područje. Početkom izložbe „Hercerovina našim očevima, za pokoljenja“ napravljen je prvi korak ka trajnoj zamisli - beleženju Hercegovine na ovakav likovno - fotografski način kakav je predstavljen na izložbi koja, prvenstveno lepotom i čudesnim sazvučjima kamena da ispiše poglavlja naših postojanja.

„Izložba je prvi korak koji za krajnji cilj ima objavljivanje foto monografije kojom bi se mnogo više moglo reći i dostojno predstaviti sve ono čime Hercegovina isijava. Namera je da se sačuvaju naša detinjstva, naši snovi, sadašnjosti i stremljenja ka lepšoj budućnosti koju ostavljamo naraštajima koji dolaze nakon nas“, reči su Aleksandra Radoša, autora fotografija.


Aleksandar Radoš, likovni umetnik fotografije, rođen 1960. godine u Beorradu. Izlagao je na preko Z0 izložbi kod nas i u inostranstvu (Italija, Švedska, Francuska...). Dobitnik je  više nagrada  iz oblasti fotografije. Član je ULUPUDS-a. Poreklom je Hercerovac.


Predrag Čerović,  je opranizator i čelnik podrške ostvarivanja projekta. Vođen prvenstveno iskrenom ljubavlju prema Hercegovini toliko je doprineo izložbi da bi bez njegovog  zalaganja  najverovatnije sve ostalo kao ne realizovana ideja. Rođen je 1958. godine u Londonu. Poreklom je Hercegovac.


Izložba će trajati do 2. jula 2019. g.


 



 


Datum objavljivanja: 24.06.2019.