Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Akvatorij

Umetnice iz Istre Roberta Weissman Nagy i Sanja Simeunović Bajec gošće Galerije `73


 


U okviru regionalne kulturne saradnje, beogradska Galerija `73 i Srpski kulturni centar u Istri realizuju izložbu dve sjajne umetnice iz Istre: Roberte Weissman Nagy i Sanje Simeunović Bajec, koje se predstavljaju zajedničkom izložbom pod nazivom „Akvatorij“, čije je svečano otvaranje u subotu 29.  oktobra sa početkom u 19:00 časova.


Projekat „AKVATORIJ“ objedinjuje rad dveju umetnica, različitog korišćenja medija izražavanja. Dok Sanja Simeunović Bajec istažuje vizuelni identitet svojih letnjih sećanja na odrastanje na Lastovu kod svoje bake, evocirajući paletu emocija na klasičnom slikarskom maniru, Roberta Weissman Nagy koristi medij videa za analizu vode kao sublimacije pojma života, koji prenosi kroz metaprostor ponavljanja izolovane aktivnosti u kontekstu poruke.


ROBERTA WEISSMAN NAGY

Rođena u Puli gde je završila srednju Školu primenjenih umetnosti i dizajna. Akademiju likovnih umetnosti završila je u Beogradu, vajarski odsek uz likovnu pedagogiju, klasa prof. Jovana Kratohvila 1988. godine. Bavi se skulpturom u metalu i novim medijima. Uz veoma aktivnu umetničku praksu, bavi se i pedagoškim radom. Za svoj stručni rad višestruko je nagrađivana. Izlagala je na brojnim kolektivnim i samostalnim izložbama u zemlji i svetu. Članica je HDLU-a Istre.


SANjA SIMEUNOVIĆ BAJEC

Rođena je u Puli 6. novembra 1975. god.  Završila je srednju Školu primenjenih umetnosti i dizajna u Puli. 1999. god. diplomirala na Filozofskom fakultetu u Rijeci, Odsek likovne kulture, slikarski smer u klasi prof. Ksenije Mogin. Trenutno radi u srednjoj Školi primenjenih umetnosti i dizajna - Pula kao prof. stručnih predmeta. Do sada realizovala dvadeset i pet samostalnih izložbi i sedamdeset grupnih u Hrvatskoj i inostranstvu.

Predsednica je udruženja More u kome dvadeset godina vodi likovnu radionicu Artić s kojima je realizovala mnogobrojne dečje izložbe i svetske nagrade za dečje stvralaštvo. Članica je Hdlu-a Istre od 2001. god.

Izložba će trajati do 15. novembra 2022. g.


 



Datum objavljivanja: 31.10.2022.