Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Akvareli Štefice Radovanov

U utorak, 8. decembra u 19 časova u Galeriji SKC Novi Beograd, otvara se izložba akvarela autorke Štefice Radovanov. Radovi se mogu pogledati do 21. decembra. Koncepcija i realizacija izložbe je Ljiljana Subotić.

 


 



Štefica Radovanov živi i stvara u Sremskoj Mitrovici. Slikarsko obrazovanje je stekla na Višoj pedagoškoj školi u Beogradu. Član je ULUS-a i ULUV-a i dobitnik nekoliko nagrada za likovno stvaralaštvo i pedagoški rad. Ova izložba je priznanje za  učešće na međunarodnoj manifestaciji "Akvarel malog formata" u aprilu ove godine u Galeriji SKC Novi Beograd kada je izabrana sa još dva autora kao najuspešniji.




Malo je slikara ovog tipa koji su ostvarili tako ubedljivu jednačinu između emocije i jezika, između stanja duha slikara i sveta u kojem egzistira.Ta jednačina ustvari uvodi sliku u smisaonu dimenziju stvaralačkog čina: njome slika živi kao trajni izazov drugog. ...Štefica Radovanov nije od onih slikara koji osluškuju poruke aktuelnih ideja moderne ili postmoderne umetničke prakse: ona pripada jednoj drugačijoj umetničkoj pravdi, onoj koja proističe iz apsolutne autonomije i svesti, bića i jezika, što je inače osobina klasičnih likovnih postulata velikih majstora prošlosti.Njena aktuelnost je sadržana u ubedljivosti jezika slike koji nas uzbuđuje poetskim porukama našem biću, lepotom, dubinom zvuka, metafizičkim vidicima duhovnog beskraja.                                                                                                              



Sreto Bošnjak


 


Datum objavljivanja: 01.12.2009.