Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

AKCIJA br. 8

AKCIJA br. 8 predstavlja turneju koja se sastoji od izvođenja 12 performansa na različitim lokacijama u regionu. AKCIJA br. 8 pripada seriji audio i video radova koje je son:DA napravila i upotrebljavala u performansima koje je izvodila sa gostima u poslednje četiri godine. REX, 4. oktobar

 


AKCIJA br. 8 predstavlja turneju koja se sastoji od izvođenja 12 performansa na različitim lokacijama u regionu. AKCIJA br. 8 pripada seriji audio i video radova koje je son:DA napravila i upotrebljavala u performansima koje je izvodila sa gostima u poslednje četiri godine. Bazira se na jednostavnom, analognom audio-video interfejsu i objektu koji je postavljen i izgrađen u novom prostoru, u novo vreme, u novom kontekstu. U okviru AKCIJE br. 8 javna proba postaje deo performansa, a sama turneja predstavlja izgradnju strukture audio-video kompozicije.




"son:DA pripada polju umjetnosti za koju je karakteristično povezivanje različitih tehnologija i medija, kao i novi način i metoda grupnog rada. son:DA pravi umjetnost sa partnerima koje odabira prema potrebama projekta. son:DA nadoknađuje odsustvo tradicionalnog autorstva različitim formama participacije." Zdenka Badovinec 2006.

Više informacija na http://sonda.kibla.org/performances.html


REX, Jevrejska 16 subota, 4. oktobar u 19h


 


 


 


Datum objavljivanja: 02.10.2008.