Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

AIR Jelene Milo

Izložbom AIR, autorka Jelena Milo predstaviće simulaciju stanja voda i vazduha u budućnosti. Prostorna instalacija interaktivnog karaktera zasniva se na podacima, predviđanjima i modelima različitih stručnjaka za klimatske promene. Izložba u Galeriji O3one održaće se od 8 - 20 juna.


 


Kao direktnu repliku na sam naziv izlagačkog prostora i objašnjenje značenja i konteksta upotrebe reči "ozon" Jelena Milo je prikazuje projekat koji se bavi raznim aspektima straha od ekološke katastrofe, zagađenja i nestanka čistog vazduha. Projekat je konceptualan i odvija se u tri segmenta koji se predstavljaju u formi videa, fotografije i preuzetih i produciranih objekata, i zapravo je, preko tematizacije upotrebe čistog kiseonika u rehabilitacione svrhe i načina zaštite organizma od zagađenja u vazduhu, tematizovao pozitivni afektivni naboj koji se vezuje za reč "ozon" kao označitelj. Instalacija izložbe je prostorno specifična, sa inovativnim načinima kombinovanja različitih medijskih formata i prostornih aranžmana i veoma je bliska prostornim iskustvima i navikama obične publike.




Jelena Milo rođena 1979. u Beogradu. Završila studije Kunstakademie Duesseldorf u Nemačkoj, 2004. godine, klasa prof. Magdalene Jetelove. Nagrade Platz Open Oktobar - Galerie Out In, Toronto, Kanada i Platz suf dem Peek & Cloppenburg Konkurs für Junge Kuenstler, Diseldorf, Nemačka. Imala dve samostalne izložbe i učestvovala u više od dvadeset grupnih izložbi.


 



Datum objavljivanja: 04.06.2009.