Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

AIGA 365

U prostoru galerije O3one za 29. jul u 19h je otvaranje izložbe AIGA 365, koja predstavlja godišnju izložbu dizajna u Beogradu. Izložba AIGA (Američki institut za grafičku umetnost) se održava u okviru Belef festivala. Izložba traje do 5. avgusta.

 


Izložba se sastoji od oko sto izabranih radova u svim disciplinama communication dizajna i strategija (graficki dizajn, advertajzing i korporativni dizajn, editorijal dizajn, eksperimentalni dizajn i druga polja). U izložbu je uvršćen  Publikum kalendar 2007, koji je kreirala čuvena američka dizajnerka Paula Scher, inspirisana ćirilicom, a tu su i radovi dizajnera i studija kao što je Stefan Sagmeister, Pentagram Dizajn, New York Times magazin, ESPM magazin, dizajn kompanije Thirst i mnogih drugih.


Ova izložba predstavlja jednstvenu priliku da se publika u Beogradu upozna sa samim vrhom produkcije sa polja grafickog dizajna koja se odvija na najdinamičnijem tržištu u svetu, a prvi put je bila postavljena u AIGA Nacionalnom dizajn centru, u New Yorku, u januaru i februaru 2008.


Veče otvaranja bice propraćeno i specijalnom prezentacijom koju će održati Gabriela Mirensky, direktor AIGA Nacionalnog dizajn centra u New Yorku, koja će predstaviti publici ovo najstarije i najbrojnije profesionlano udruženje grafickh dizajnera na svetu.


 


Datum objavljivanja: 29.07.2008.