Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Afro Festival

Otvaranje Festivala 26. juna u 20.30 časova biće u znaku svetski poznate umetnosti Ndbele kroz prezentaciju Galerije Moya Afrika. U narednom periodu Galerija Moya Afrika će kontinuirano predstavljati umetnost devet etničkih grupa Južne Afrike u Muzeju afričke umetnosti.


 


Od 26. do 29. juna biće organizovan Afrički bazar, projekcija filmova, likovne i muzičke radionice i koncerti.Afro Festival 2008 je osmišljen tako da izađe u susret različitim interesovanjima. Muzika, kao neodvojivi deo života u Africi, daje pečat čitavoj manifestaciji. Ove godine beogradska publika imaće mogućnost da čuje senegalskog umetnika Kemo Sisoko, svestranog muzičara koji svira koru, dundun i djembe. U toku svog boravka održaće i nekoliko radionica sa beogradskim perkusionistima. 




Poslednja dva dana Afro Festivala, tokom vikenda, organizuje se i prodajna izložba umetničkih predmeta i rukotvorina iz brojnih zemalja Afrike. Poslednji dan nazvan je Durbar, po uzoru na svečanost koja se održava u Gani, a ima značenje "Festival festivala". To je dan tokom kojeg se u Muzeju kroz umetnost, muziku i specijalitete, Afrika predstavlja na najneposredniji način. Ovaj dan, uz ljubaznu podršku ambasada Angole, Gvineje, Libije, Gane, Alžira, Egipta, Konga, Maroka, Tunisa, prilika su za susret sa  bogatstvom kultura ovog fascinantnog kontinenta.


Portfolio Muzeja afričke umetnosti u Beogradu



Datum objavljivanja: 26.06.2008.