Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

A, kultura ?

Prva debata koja u fokusu ima predstavljanje porgrama za kulturu na nivou grada Beograda, planirana je za petak, 13. aprila, u 18.30h, dok će se druga debata, čiji je fokus na nacionalnom programu za kulturu, održati 27. aprila, u 18.30h, u prostorijama KC Grad, Braće Krsmanović 4, u Beogradu.

 


S obzirom da je postalo toliko očigledno da su baš sve teme pred predstojeće izbore daleko važnije od kulture, KC Grad se odlučio da istraži da li i ko od pretendenata na vlast u Srbiji i Beogradu uopšte ima bilo kakav program za kulturu, ko su ljudi koji će se eventualno baviti kulturom, kako će se otvoriti mnogobrojne zatvorene institucije kulture, kako će se privući publika koja po više no zabrinjavajućim podacima ne poseti ni jednu kulturnu manifestaciju u 3 meseca (više od 65 odsto građana Srbije), da li je srpska kultura uopšte prisutna u inostranstvu, kako se dodeljuju sredstva na i van konkursa...


U specifičnom i dimamičnom formatu, predstavnici većih parlamentarnih stranaka će u kratkoj prezentaciji predstaviti osnovne elemente svojih programa, nakon čega će odgovarati na postavljena pitanja novinara i publike.  Do sada su svoje učešće potvrdili predstavnici Srpske napredne stranke, Liberalno demokratske partije, Demokratske partije, Demokratske partije Srbije, stranke G17 plus i Socijalističke partije Srbije.


 


Datum objavljivanja: 10.04.2012.