Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

A3.Format postaje A.Formati

A3.Format se transformiše i raste. Iz ljubavi prema publikacijama a ohrabreni sličnim inicijativama samoizdavaštva u regionu želimo da doprinesemo razvitak scene "DIY Zine" kulture kod nas.


 


Kako se mreža autora/saradnika proširila a produktivnost narasla ukazala se potreba za pokretanjem novih sekcija A4, A5 i A6 koje zajedno sa A3 čine A.Formate. A3 sekcija i publikacije ostaju nepromenjene, besplatne, socijalno angažovane i potpuno ne profitne. Sledeće dve publikacije koje su u pripremi su Balkan: Lažni idoli [MADE IN SERBIA i MADE IN CROATIA]. A4 sekcija predstavlja najambiciozniju sekciju koja izdaje knjige autora sa prostora Balkana iz oblasti grafičkog dizajna, ilustracije, fotografije, street art-a itd. Prva knjiga koja je u pripremi zvaće se Independent Balkan Graphics. A5 sekcija predstavlja ručno izrađene, limitirane, foto brošure i kataloge mlađe generacije fotografa.



Predstavljamo brošure Ibis Ćerimagić, Natalije Ninkov, Filipa Bojovića, Miroslava Dajča, Mirka Žarkovića... A6 sekcija predstavlja DIY fanzine i male, intimne, autorske publikacije. Autori fanzina su Davor Gromilović, Sergej Tucakov, Vedran Josipović i drugi.



U KC Grad-u se premijerno predstavlja celokupan koncept A.Formati kao i sva dosadašnja štampana izdanja.

Četvrtak, 15/12/2011, 20 sati, Velika galerija KC Grad otvaranje izlozbe.


 



Datum objavljivanja: 16.12.2011.