Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

50. Oktobarski salon - Okolnost

Stručna vođenja kroz izložbu u Muzeju 25. maj, 31. oktobra i 1. novembra. Kroz postavke vode Branislav Dimitrijević i Dejan Sretenović.

 


Muzej 25. maj

 

31.10. 2009.

 

13 h stručno vođenje kroz izložbu: Branislav Dimitrijević, istoričar umetnosti  (vođenje je na engleskom jeziku)


 

1.11. 2009.

 

13 h stručno vođenje kroz izložbu: Dejan Sretenović, istoričar umetnosti

14 h Artist Talk: Živko Grozdanić

 

Živko Grozdanić

 

Rođen 1957. godine u Vršcu. Završio Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu 1983. godine, u klasi profesora Ljubomira Perčinlića. Od 1990. godine živi i radi u Vršcu. 1992. godine osnivač magazina za umetnost i kulturu "Košava", 1994. godine osnivač manifestacije "Bijenale mladih" i Centra za savremenu kulturu Konkordija. U galeriji Konkordija u Vršcu producent je šest manifestacija Bijenala mladih i preko dve stotina projekata i izložbi. 2004. godine prinudno, pod pritiskom lokalnih vlasti u Vršcu (SPS, Radikalna stranka i pokret Evropska regija-vršačka regija), zatvara rad Centra za savremenu kulturu Konkordija. Od 2005. godine direktor Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu. Živi na relaciji Vršac-Novi Sad.


Izlagačka aktivnost!

Zbog nezainteresovanosti za sopstvenu umetničku karijeru ne posedujem sistematsku dokumentaciju izlagačkih aktivnosti osim onih izložbi i putovanja kojih se sećam na osnovu anegdota. Izlagao na stotine beznačajnih i važnih samostalnih i kolektivnih izložbi;  Sarajevo, Rijeka, Beograd, Cetinje, Ljubljana, Novi Sad, Nikozija, Njujork, Toronto, Kičiner, Hamilton, Meksiko, Sant Petesburg, Dortmund, Segedin, Budimpešta, Bukurešt, Hamburg, Minhen, Ulm, Tokio.

 

2004. godine odriče se pojma umetnost, a od tada svoje angažmane u okviru kulture označava kroz pojam "alegorijanac".


 


Datum objavljivanja: 28.10.2009.