Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

50. Oktobarski salon

Žiri 50. Oktobarskog salona u sastavu predsednica, Marija Hlavajova,
Dr Čarls Merveder i Stevan Vuković jednoglasno je odlučio da tri ravnoprvane nagrade, svaka u iznosu od 2500 eura u dinarskoj protivrednosti, dodeli umetnicima Katarini Zdjelar, Darinki Pop-Mitić i Raši Todosijeviću.

 


Nagrada Kulturnog centra Beograda se dodeljuje kao godišnje priznanje, a podrazumeva organizaciju samostalne izložbe u jednoj od Galerija Centra (Likovnoj Galeriji ili  Galeriji Artget) 2011-2012. godine. Žiri u sastavu mr Marina Đurđević, Jovan Čekić i Maja Ćirić odlučio je da nagrada pripadne Aleksandru Jestroviću alijas Jamesdinu. 


NAGRADA AICA - međunarodnog udruženja likovnih kritičara, sekcija Srbije, dodeljuje se po drugi put i podrazumeva nagradu od 400 eura u dinarskoj protivvrednosti.  Žiri u sastavu Jovan Despotović, Danijela Purešević i Jelena Krivokapić dodelio je ove godine nagradu Vladimiru Nikoliću za rad "Pra-ubistvo".  


Žiri Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu u sastavu Slobodan Jovanović (predsednik),  Ivanka Zorić, direktor MPU, Biljana Vukotić, Bojana Popović i Jelena Perać dodelio je ove godine nagradu od 50.000 dinara umetniku Vladimiru Nikoliću za rad Pra-ubistvo.           


Ove godine spontani, ad hoc sastavljen žiri prilikom obilaska izložbe Oktobarskog salona, koji čine članovi novinarskih redakcija (Milena Marjanović Blic, Marija Đorđević Politika, Savo Popović Večernje novosti i Miroljub Marjanović Portal SeeCult org), odlučio je da dodeli nagradu Vladimiru Nikoliću za rad "Pra-ubistvo".


 


Datum objavljivanja: 05.10.2009.