Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

30 x 30

Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva Vojvode Živojina Mišića 1 Pančevo, otvara izložbu likovnog salona „30x30” Kulturnog centra Zrenjanina, 12. februara, 2018. godine u 19h.

 



 


STRAH



U MENI OD MENE



U TEBI OD TEBE



U TEBI OD MENE



U MENI OD TEBE



OD NјIH



OD NAS



STRAHOVANјA



 



12. - 23. 02. 2018.



 Otvaranje izložbe 12. februara u 19h



 



Na svim polјima, i lokalno i globalno, sve više  pravimo problema. Izgleda da svet tone u sveopštu  propast. Čovek je postao nerazumno  biće kojeg se treba plašiti. Bezbroj je razloga za strahovanja. Možda nam pomogne njihovo razotkrivanje i osvešćivanje. Umetnici su to oduvek najbolјe radili. "Smatramo da je mišlјenje umetnika o dešavanjima u svetu zapostavlјeno, a da je vredno i dragoceno. Ovo je prilika da autori koji to žele kroz svoje radove daju svoja razmišlјanja i izađu prad javnost. Svake godine tema-zadatak će se menjati".



 



Na  Likovni konkurs 30x30,  2107. godine  prijavilo se 240 autora iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Bugarske, Hrvatske, Argentine i Makedonije.



Žiri u sastavu: Ana Stanar, istoričarka umetnosti i mr Milutin Mićić, akademski slikar i autor projekta odabrao je 23. 11. 2017. godine, radove 153 autora  i dodelio tri nagrade.



 

prva nagrada -  Vukašin Milović za rad „Tragovi vremena“



druga nagrada - Miroslav Munižaba za rad „Epicentar“



treća nagrada - Marika Mihaljfi za rad „Ovde sam na sigurnom“.



 

Izložba je otvorena u  decembru 2017. god. u Kulturnom centru Zrenjanina



Radovi sa likovnog salona 30x30 će tokom 2018. godine biti izloženi u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici, u ArtCENTRU Beograd i u Galeriji Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada.


 


 





 


Datum objavljivanja: 07.02.2018.