Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

2. Bijenale mladih

2. Bijenale mladih "Zovem se sasvim obično", Galerija SULUJ, Zgrada Anker, Terazije 26, II sprat, Beograd Četvrtak, 15. jun, 19h


 


Pozivamo vas na druženje i razmenu u sklopu početnih aktivnosti 2. Bijenala mladih pod nazivom ZOVEM SE SASVIM OBIČNO, koje će se održati u Galeriji SULUJ (Zgrada ANKER, Terazije 26, II sprat, Beograd) u četvrtak, 15. juna (19h).

Organizacioni tim Bijenala mladih (OTBM) je u toku prethodne godine započeo rad na istraživanju teme sistemske nesigurnosti (mladih), realizujući veliki broj intervjua sa raznim pripadnicima društva. Bijenale će se održati u periodu od 5. septembra do 1. oktobra na velikom broju lokacija u Beogradu, a u ovoj pred fazi OTBM poziva sve da se uključe u zajednički rad na osmišljavanju javne kampanje u vezi sa nesigurnošću, produbljivanje razumevanja ove teme i artikulaciju zajedničkih intervencija.

Sistemska nesigurnost se odnosi na sve elemente neizvesnosti u životu, kako na one koji su nam poznati, tako i na one za koje nesvesno znamo, ali i na one za koje odbijamo da saznamo. Neki teoretičari ih određuju kao prećutna znanja i svesne zatvorenosti, dovoljno jake da utiču na našu orijentaciju u životu. Pošto društvom upravlja dominantni sistem eksploatacije – nesigurnost se sistemski distribuira i primetna je na svim nivoima kako kolektivnog, tako i pojedinačnog iskustva. Ono što nas zanima jeste transformativna priroda sistemske nesigurnosti. Šta polazeći od osećaja nesigurnosti možemo učiniti da promenimo sistem? Koje mogućnosti postoje da se njome uopšte bavimo, o njoj govorimo? (iz koncepta 2. Bijenala mladih)

 

Četvrtak, 15. jun, 19h / KOSKE I KAČAMAK

Večera za prijatelje, predstavnike medija i javnog života, uz javni razgovor o kampanji Organizacionig tima Bijenala mladih protiv sistemske nesigurnosti.

Dođite da zajednički osmislimo kampanju borbe za veću sigurnost mladih ali i svih drugih pripadnika društva!



U periodu od 5-15. juna, ambijent Galerije SULUJ pretvoren je u radni prostor Bijenala. Na zidovima se nalaze platna na kojima je moguće ispisivati poruke i ideje kako se boriti sa sistemskom nesigurnošću i koji su zahtevi (mladih) u pogledu ostvarenja veće sigurnosti.



Bijenale mladih 2023. se realizuje u saradnji ULUS-a, SULUJ-a i Doma kulture Studentski Grad, a podržano je od strane Ministarstva kulture Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu Grada Beograda i British Council-a.


 



 


Datum objavljivanja: 12.06.2023.