Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

29. Susret akvarelista

24. novembra u 19 časova Savremena galerija UK Ečka otvara izložbu "29. Susret akvarelista". Izložba traje do 12. decembra.

 


Jedna od specifičnosti Umetničke kolonije u Ečki jeste Susret akvarelista koji je ove godine održan po dvadeset i deveti put. Započeti 1980. godine kao Susreti akvarelista Jugoslavije, tokom godina pretrpeli su različite promene zahvaljujući političkim i geografskim transformacijama zemlje, da bi konačno postali Susreti akvarelista internacionalnog karaktera. 


Ove godine u periodu od 25. 08. 2008. do  31. 08. 2008 učestvovalo je devetoro  umetnika:  Slavica Danić  (Beograd), Bojan Dojkić  (Novi sad), Maja Erdeljanin  (Novi Sad),  Jelena Šalinić  (Kraljevo), Dragan Jevdić  (Vršac), Ljubomir Vučinić  (Novi Sad), Dimitrije Pecić  (Beograd), Milan Jakšić  (Pančevo), Nada Denić   (Pančevo)   


Devet umetnika različitih generacija i različitih umetničkih razmišljanja stvaralo je ove godine akvarele u kojima se uočavaju individualne umetničke problematike, senzibiliteti i karakteri. Susreti akvarelista u Ečki, osim što okupljaju već dokazane akvareliste i ljubitelje ove umetničke tehnike, pružaju mogućnost i umetnicima koji se bave drugim likovnim tehnikama i koji tokom svoje umetničke karijere nisu imali prilike, niti su razmišljali o tome da se bave akvarelom, da se oprobaju u ovoj tehnici i steknu nova iskustva koja će im poslužiti u daljem radu.


 


Datum objavljivanja: 17.11.2008.