Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

20 / 20

Izložba 20/20 spaja tradicionalno i moderno u umetnosti biće otvorena za posetioce od 3.11. do 9.11. od 18h do 21h u ulici Jug Bogdanovoj 16 u Beogradu. Ulaz je besplatan.


 


U Bioskopu Balkan u periodu od 3.11. do 9.11. biće otvorena Izložba 20/20 u organizaciji Fondacije Saša Marčeta i Nura Art organizacije. Radove će izlagati 20 mladih umetnika. Pored tradicionalnog, galerijskog načina izlaganja, posetioci će imati prilike da dožive umetnost i u virtuelnoj realnosti.



Tradicionalnim načinom izlaganja , deset umetnika će predstaviti svoja dela u prostoru, dok će deset umetnika izlagati u virtualnoj realnosti zahvaljujući platformi “VR all art”, čime će se iz potpuno drugačijeg ugla prikazati umetnost današnjeg vremena.



Bioskop Balkan arhitektonski predstavlja spomenik kulture, a Izložba 20/20 biće uvod u njegovu rekonstrukciju koja će biti završena 2020. godine. Verica Sujić, direktorka Fondacije Saša Marčeta, koja je jedan od organizatora izložbe, najavila je podršku mladim umetnicima i u budućnosti.



“Novim konceptom Bioskopa Balkan, Fondacija Saša Marčeta donosi NOVU ARTmosferu koja će predstavljati dinamičnu vezu između umetnika, edukatora, urbanista, medija, kompanija i najšire javnosti, a u cilju promovisanja kulturno-umetničkih događaja “- zaključila je Verica Sujić.



Izložba 20/20 samo je jedan u nizu planiranih događaja Fondacije Saša Marčeta. Organizatori izložbe “Nura art” ističu da je Izložba 20/20 nastavak prošlogodišnje izložbe “Fidelium” i najavljuju da će i u budućnosti pružati podršku mladim umetnicima.



- Ideja Nura arta nastala je upravo sa ciljem da mladim vizuelnim umetnicima pruži platformu na kojoj će se promovisati njihovo stvaralaštvo kroz edukaciju, vidljivost i posledično - kreiranje tržišta koje podržava njihov rad - ističe Milan Marković, jedan od osnivača Nura arta.



Istoričarka umetnosti i selektorka radova, Biljana Jotić, izjavila je da obnova kultnog prostora Bioskopa Balkan poziva na ponovno okupljanje oko umetnosti i istakla značaj ovog projekta kao podrške kulturno-umetničke scene i njenih stvaralaca.


 



 


Datum objavljivanja: 30.10.2018.