Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

17. Međunarodna izložba "Minijature"

U petak, 10. oktobra od 19h u Kući Đure Jakšića otvara se 17. Međunarodna izložba “Minijature” u saradnji sa Udrugom likovnih stvaralaca Zaprešić.


 


UDRUGA LIKOVNIH STVARALACA ZAPREŠIĆ (ULSZ)



„O UDRUZI:



Likovni umjetnici Zaprešića i okolice počeli su sa svojim okupljanjem i djelovanjem 80-ih, izlažući svoje radove kao i radove eminentnih hrvatskih umjetnika u “Galeriji Rotonda” u Zaprešiću. 1998. godine, nakon kraćeg prekida organiziranog djelovanja umjetnici se ponovno  okupljaju i formira se udruga pod današnjim nazivom – Udruga likovnih stvaralaca Zaprešić (ULS), na čelu sa ak. kiparom Dragutinom Grgasom. Od tada Udruga djeluje kontinuirano organizirajući zajedničke i pojedinačne izložbe, kiparske, keramičke i likovne radionice. Od 2003. godine udruga djeluje pod vodstvom akademske kiparice Irene Škrinjar koja uz najbliže suradnike; Silvio Balija (tajnik), Šimun Tolić (potpredsjednik), Mirko Škoc (apsolvent povijesti umjetnosti) realizira interesantne likovne događaje. U tom sastavu Udruga intenzivira svoje djelatnosti, u kratkom roku proširuje svoje članstvo, okupljajući u najvećem broju mlade umjetnike i studente likovnih akademija i srodnih studija.



Ciljevi programa ULS-a jesu razvoj vizualne kulture i poticanje umjetničkog stvaralaštva u lokalnom kontekstu, osmišljavanje i provođenje dinamičnog izložbenog programa i ostvarivanje dugoročne međunarodne suradnje.



ULS danas ima više od  pet stotina stalnih korisnika koji redovito sudjeluju u programu Udruge. Članovi su uglavnom iz Zaprešića i okolice, no sve više ih pristiže iz drugih krajeva Hrvatske i inozemstva.



ULS organizira skupne izložbe članova:



          žirirana međunarodna izložba „Minijature“



          likovna kolonija „Akvareli na skeli“



          godišnja izložba članova ULS-a,



pomaže u organizaciji i realizaciji samostalnih izložbi članova, organizira keramičke radionice, sudjeluje u planiranju gradskog prostora postavljanjem javnih skulptura nastalih tijekom kiparske kolonije "Vršilnica", sudjeluje u humanitarnim akcijama, te surađuje s ostalim kulturnim institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu s ciljem  ostvarivanja kvalitetnih  kulturnih događanja.



Djelovanje Udruge bazira se isključivo na volontiranju njenih članova.”


 



Datum objavljivanja: 09.10.2014.