Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

100 godina srpske umetnosti

Antologijsku izložbu Narodnog muzeja u Beogradu, 100 godina srpske
umetnosti, za šest dana je u Galeriji SANU videlo čak 20 000 posetilaca.

 


Inovativni koncept izložbe posetiocima će omogućiti da se sa remek-delima, nastalim tokom stilski najdinamičnije epohe razvoja srpske umetnosti, upoznaju kroz čak tri postavke, tri specifična viđenja 130 remek-dela srpskih autora.




Kako bi se omogućilo da svako umetničko ostvarenje sagleda na više načina prostor Galerije SANU je podeljen u dva dela – na prostor riznice-depoa i prostor reprezentativanog izložbenog prostora. Na svake dve nedelje iz prostora muzejske riznice remek-dela će se prelivati u izdvojeni galerijski prostor, nudeći stalno nova saznanja i doživljaje. od 07. septembra do 20. septembra u reprezentativnom gelerijskom prostoru ćete moći da uživate u umetnosti XIX veka od 22. septembra do 04. oktobra u reprezentativnom gelerijskom prostoru ćete moći da sagledate umetnost prve tri decenije XX veka od 06. do 18. oktobra u reprezentativnom gelerijskom prostoru ćete moći da se upoznate sa umetnošću četvrte i pete decenije XX veka.




Kako će u prvoj od tri postavke posetioci moći da uživaju u još samo u toku ove nedelje pozivamo sve one koji to još uvek nisu učinili da dođu u Galeruju SANU i upoznaju se sa umetnošću XIX veka. Želići da nagradimo naše verne posetioce  25 000-tog  posetioca izložbe 100 godina srpske umetnosti ćemo obradovati katalogom izložbe čiji su autori Ljubica Miljković, Petar Petrović i Gordana Stanišić.


Portfolio Narodni muzej u Beogradu


Datum objavljivanja: 14.09.2009.