Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

VIA

Međunarodni umetnički projekat VIA je naziv izložbe koja će trajati do 30. januara, a predstvalja 6 multimedijalnih radova umetnika iz Velike Britanije, Srbije i Hrvatske. Otvaranje je u Evropskom centru za kulturu i debatu - GRAD u ulici Braće Krsmanović 4, u utorak, 20. januara u 20 časova.

 


Zajedničko iskustvo autora je susret u Veneciji u ključnim trenucima njihovih života; Onim, svima barem jednom u životu dobro poznatim stanjima i osećajima nepripadnosti, izgubljenosti te prepuštanja gotovo instinktivnom nagonu koji nas tera dalje u neposustajanju traženja "vlastitog mesta pod suncem".


Projekt započinje putovanje u Rijeci (Hrvatska), nakon čega se seli u Beograd, a potom u Aberystwyth (Velika Britanija). Projekt se završava izložbom u Veneciji (Italija), koja predstavlja konačni cilj, ali i početno ishodište, čime se simbolično zatvara krug saradnje. Umetnici čiji će radovi ovom prilikom biti predstavljeni su Ana Glažar, Nika Rukavine, Željko Marinkovića, Alys Owen, Alice Briggs i Philippe Murphy.


 


Datum objavljivanja: 19.01.2010.