Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Sedam glasova u isto vreme

U sredu sa početkom u 19h u prostoru galerije Ozon biće otvorena izložba Sedam glasova u isto vreme u okviru Međunarodnog samita medija za mlade.

 


U junu 2006. godine u Los Anđelesu delegati iz dvadeset šest zemalja sveta (među kojima je bio i MEC iz Srbije) osnovali su svetski pokret “Međunarodni samit medija za mlade” sa ciljem da se kreativna energija mladih u stvaranju medijskih slika iskoristi kao sredstvo za borbu protiv sedam globalnih problema: nasilja, rasizma, siromaštva, okruženja, zdravstva, ženskih prava i problema mladih. Pokret danas čine organizacije iz preko četrdeset zemalja. Ova izložba deo je 3. Svetskog samita medija za mlade koji se u isto vreme održava u Beogradu i prikazaće deo fotografija i multimedijalnog materijala čiji kreatori su mladi iz celog sveta.


Program MSMM je osmišljen da mladima omogući sticanje veština, profesionalnog znanja i razumevanje kodova i standarda medija. Takode, Samit mladima nudi medijsku platformu da izraze i prikažu svoj stav o sedam značajnih globalnih tema.


Sadržaj izložbe će biti selekcija medijskih radova mladih autora iz celog sveta koji se bave temama kojima se bavi i Samit. Izložba će biti dostupna i internet posetiocima web prezentacije Samita. Tokom rada beogradske konferencije i radionice, poseban međunarodni tim mladih trudiće se da izložba bude interaktivna, da pruži mogućnost posetiocima da napišu komentare ili da dodaju sadržaju izložbe svoje medijske radove koje su u vezi sa radom Samita.


 


Datum objavljivanja: 18.08.2008.