Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Remek - dela Narodnog muzeja

Od utorka, 22. septembra izložba 100 godina srpske umetnosti zadobija novo ruho. U periodu od 22. septembra do 4. oktobra u naglašeno galerijskom prostoru biće izložena dela koje svedoče o umetničkim tokovima i njihovim najznačajnijim nosiocima tokom prve tri decenije XX veka.

 


Dela nastala tokom druge polovine XIX veka , a koja su do ovog trenutka bila izložena u galirijskom prostoru će se povući u prostor depoa omogućavajući da remek-dela, koja odražavaju stilsku raznolikost prvih decenija XX veka budu, nastave sa kazivanjem priče o stilski najraznovrsnijoj epohi razvoja srpske umetnosti. Slikarski segment će biti proširen i upotpunjen, crtežima i grafikama iz Kabineta grafike Narodnog muzeja u Beogradu, koji će u formi skica ili samostalnog dela pratiti najznačajnije umetničke pojave i stilove.


Kako je svaka nova postavka novi doživljaj, novo otkriće koje nudi novi,  inspirativni susret sa umetnošću pozivamo Vas da dođete u Galeriju SANU i pogledate novu postavku izložbe 100 godina srpske umetnosti.


Kako bi se sa delima koja su se iz riznice prelila u izložbeni prostor upoznali na najneposredniji način pozivamo sve zainteresovane da u utorak 22. septembra u 18 časova kroz postavku prođete u društvu gospođe Ljubice Miljković, kustosa Zbirke jugoslovenskog slikarstva  XX veka i jednog od autora izložbe.


Portfolio Narodni muzej u Beogradu


Datum objavljivanja: 22.09.2009.