Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Konkurs

Centar za kulturu Grocka i Galerija Rančićeva kuća, pozivaju da se prijavite na konkus za Izložbu radova malog formata

 


Centar za kulturu Grocka i Galerija Rančiceva kuca Vas pozivaju da se prijavite na konkus za Izložbu radova malog formata. Predloge radova i lične podatke sa umetničkom biografijom treba poslati putem mail-a na adresu: centargrocka@gmail.com najkasnije do 26.aprila 2008. u jpg. formatu, 600 x 800 pxl/inch, sa naslovom "mali format".


Imena odabranih autora biće objavljena 1.maja 2008. putem maila koji nam dostavite. Pravo učešća imaju studenti viših umetničkih škola i fakulteta, kao i profesionalni aktivni umetnici. Radovi treba da budu ne veći od A5 formata i ne stariji od 3 god. Tehnike u kojima radovi mogu da budu izvedeni su: crtež, kolaž, mala plastika, akvarel, grafika, asamblaž, digitalna fotografija.


Odabrane radove ćemo sakupljati u Galeriji Ideja, New Moment, Hilandarska 14, Beograd, do 5.maja 2008. ili putem poštanske pošiljke na adresu: Centar za kulturu Grocka, Majevička 9, 11306 Grocka. Datum poštanskog žiga treba da bude 2.april  2008. do 14h.


Umetnički žiri čine: Jelena Spaić, istoričarka umetnosti i video umetnica, Ksenija Marković, istoričarka umetnosti i kustoskinja Galerije Ideja, New Moment, i Gabriela Vasić, likovni umetnik, urednica i kustoskinja Galerije Rančiceva kuca. Žiri će ustanoviti i 2 nagrade, koje će učesnicima omogućiti održavanje samostalne izložbe u Centru za kulturu Grocka, u izlagačkoj sezoni 2009.god. Otvaranje izložbe je u petak 9.maja  u 17h, u Centru za kulturu Grocka.


"Kako doći do Centra za kulturu Grocka?"


Autobusi 302 iz Beograda polaze od podnožja okretnice tramvaja 5, 7, 9, 10, 14 u Bulevaru Kralja Aleksandra i Ustaničke ulice, na svakih 15 , 20 min. Treba izaći kod Crkve u Grockoj, preći ulicu, tako da vam pumpa bude sa desne strane, i kaldrmisanom ulicom uzbrdo, popeti se nekih 100 m. Tu ćete sa leve strane ugledati veliku drvenu kapiju koja vas vodi do Centra za kulturu Grocka i Galerije Rančiceva kuca.


 


Datum objavljivanja: 16.04.2008.