Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Jovan Bijelić: Iz riznice Narodnog muzeja u Beogradu

Autorsko vođenje kroz izložbu, Jovan Bijelić: Iz riznice Narodnog muzeja u Beogradu, četvrtak, 9. januar 2014. u 18 časova, atrijum Narodnog muzeja u Beogradu.


 


Jedna od tri aktuelne tematske izložbe koje u ovom trenutko možete posetiti u našoj najstarijoj muzejskoj ustanovi jeste i izložba Jovan Bijelić. Iz riznice Narodnog muzeja u Beogradu. Sledećeg četvrtka, 09. januara u 18 časova, svi zainteresovani posetici će imati izuzetnu priliku da izložbu pogledaju uz stručno vođenje autorke izložbe, muzejskog savetnika Ljubica Miljković. Biće ovo mogućnost da neposredno od kustosa Zbirke jugoslovenskog slikarstva 20. veka Narodnog muzeja saznamo više o Jovanu Bijeliću, o njegovom životu i nastanku nekih od antologijskih ostvarenja bez kojih se ne može zamisliti nijedna retrospektiva srpske i jugoslovenske umetnosti 20 veka.



Na izložbi Jovan Bijelić. Iz riznice Narodnog muzeja u Beogradu predstavljeno je 38 radova, koji su nastali u periodu između 1918. i 1941. godine. Sada su prvi put u zgradi Narodnog muzeja izložena sva Bijelićeva dela iz fonda ovog muzeja. Zahvaljujući pejzažima, mrtvim prirodama, enterijerijerma, aktovima, portretima i autoportretu, posetoci će imati priliku da sagledaju stil, umetničke preokupacije i inovativni doprinos jednog od utemeljivača srpskog modernizma.


 



Datum objavljivanja: 08.01.2014.