Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dagmar I. Glausnitzer-Smith, radionica i performans

Radionica CRUCIAL SPILLS i performans OVERLEFT LEAVES (UMBLÄTTERN) / Dagmar I. Glausnitzer-Smith 5. i 6. april 2019. 20 časova, Galerija SULUV.


 


Već poznata novosadskoj publici, performerka Dagmar I. Glausnicer Smit boravi u Novom Sadu od 1. do 6. aprila u okviru SULUV Artist-in-Residence programa u organizaciji Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine. Umetnica će održati radionicu Crucial Spills na temu performansa, za studente Akademije umetnosti i nastupiće 5. aprila 2019. u Galeriji SULUV. Biće održana i prezentacija radionice, odnosno predstaviće se radovi studenata nastalih tokom radionice – 6. aprila 2019. u Galeriji SULUV.


Radionica je namenjena studentima Akademije umetnosti u Novom Sadu i posvećena je eksperimentima u oblasti performansa. Studenti će u interakciji sa predavačicom Dagmar Glausnicer I. Smit (Dagmar I. Glausnitzer-Smith) istraživati mogućnosti izražavanja u okviru performansa tokom kojih se upotrebljava telo i različite vrste rekvizita, kao i dati ambijenti. Radionica će biti održana na engleskom jeziku.





Dagmar I. Glausnitzer-Smith je 2000. diplomirala na Kraljevskom koledžu umetnosti (Royal College of Art) i 1994. na Goldsmit koledžu (Goldsmith’s College) u Londonu. Od 2003. god. u Nemačkoj organizuje međunarodne radionice posvećene performansu, kao i radionice koje se odnose na dugotrajne, dvanaestočasovne performanse pod nazivom Werktag u interakciji sa različitim gradskim lokacijama. Organizovala je različite javne, međunarodne događaje pod nazivom Transitstation u Londonu, Berlinu, Edinburgu i Kopenhagenu. Predavač je na Kingston univerzitetu (Kingston University) u Londonu od 2003. god.



Više o umetnici:

dagmar-glausnitzer-smith.squarespace.com

transitstation.de

werftraum.org

eru7eglise.kunstwirkstoff.de


 



Datum objavljivanja: 03.04.2019.