Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Creative Commons tim

Creative Commons tim iz Srbije (Vladimir Jerić Vlidi, Nevenka Antić i Vladan Jeremić) imao je prilike da boravi u Japanu i da zvanično prikaže domaću Creative Commons muzičku i drugu produkciju na četvrtom globalnom iCommons samitu u Saporu. REX, 8. oktobar 19h.

 


iCommons Summit 2008 održan je od 29. jula do 2. avgusta u Saporu, dvomilionskom glavnom gradu najsevernijeg ostrva Hokaido i istoimene perfekture, gradu koji mnogi pamte kao domaćina Zimskih olimpijskih igara 1972. Zahvaljujući podršci Ministarstva kulture Republike Srbije, Fonda za otvoreno drustvo i iCommons International-a, tročlani tim iz Srbije je boravio na najvećem svetskom samitu posvećenom internetu, novim tehnologijama i konceptima globalne umreženosti i razmene kulturalnih informatičkih dobara. Za naše učesnike iz Beograda, koji su predstavili muzičku kompilaciju CCbit i ostale štampane publikacije iz domena slobodne kulturalne produkcije, preostaje pitanje da li je moguće primeniti ili modifikovati ovakve i druge ponuđene aspekte u Evropi ili u jednoj sredini kao sto je Srbija, država sa populaciono malim trzištem, niskim stepenom edukativnog potencijala i nerazvijenom kulturom konzumacije digitalnog sadržaja.
Korisni linkovi: http://icommons.org, http://creativecommons.org.yu, http://creativecommons.org/international/, http://creativecommons.org/international/rs/

Foto dokumentacija iCommons Summit 2008: http://picasaweb.google.com/biroizbeograda/ICommonsSummit2008#

U seriji prezentacija pod naslovom GDE SU BILI, ŠTA SU RADILI gosti i gošće, domaćini i domaćice su umetnici/umetnice i kulturni radnici/radnice, koji su raznim povodima gostovali ili duže vremena radili u inostranstvu. Osim o njihovim opštim utiscima sa putovanja, razgovor se vodi o aspektima/razlozima njihovog odlaska i rada, o uslovima pod kojima učestvuju u međunarodnim projektima, detaljima o životu i radu u stranim zemljama. Sva izlaganja su praćena prikazivanjem foto i video materijala koje je na svom putovanju i boravku u stranim zemljama napravio/la gost/gošća.


 


 


Datum objavljivanja: 06.10.2008.