Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Brankica Žilović Šoven: Polja sećanja

Otvaranje izložbe izabranih radova Brankice Žilović Šoven, pod nazivom, "Polja sećanaja" 10. septembar - 20. oktobar Otvaranje u prisustvu umetnice : četvrtak, 10. septembar u 19h. Galerija Novembar, Kursulina 22. Beograd

 



 


Izložbom “Polja sećanja” galerija Novembar predstavlja beogradskoj publici najnovije selektovane radove umetnice Brankice Žilović Šoven.



Brankica već dugi niz godina živi, stvara i predaje u Parizu, a poslednjih sedamnaest godina učestvovala je u brojnim međunarodnim umetničkim i edukativnim projektima, a svoje radove izlagala je u muzejima i galerijama širom sveta – od Francuske, Italije i Nemačke do SAD-a, Kine i Senegala.



Tokom svoje umetničke karijere uvek je istraživala različite materijale i eksperimentisala u različitim medijma, ali ono što u velikoj meri obeležava njen dosadašnji rad je upravo specifično korišćenje tekstila koje publika ima prilike da vidi na ovoj izložbi.



Predstavljeni radovi na izložbi “Polja sećanja” se formalno fokusiraju na istraživanje izražajnih mogućnosti tekstila u kombinaciji ili čak u kontrastu sa drugim, tvrđim materijalima, dok se sadržinski bave istraživanjem kolektivnog i ličnog sećanja, kao i procesima pamćenja. Koristeći se simbolima i elementima lične istorije, Brankica postavlja univerzalna pitanja koja umetnost neprestano istražuje – ko smo, odakle dolazimo i kuda idemo?​

 



* Molimo sve posetioce da prilikom ulaska u galerijski prostor nose obaveznu zaštitnu masku kao i da se pridržavaju propisane distance.

Hvala Vam.


 



 


Datum objavljivanja: 08.09.2020.