Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Arhitektura u kontekstu 5

Galerija Arteget, Trg republike 5/I, Serijal Arhitektura u kontekstu 5, utorak, 26. februar, u 18. sati. Slučaj Padina - Legalna izgradnja u nelegalnom okruženju - Arhitektura van konteksta Studio 3A Natalija Ristanović i Zoran Ivković Moderator: Bojana Puzić

 



 


Početak 2019.godine i novu sezonu serijala razgovora Arhitektura u kontekstu u Kulturnom centru Beograda započinjemo temom uvek aktuelnom u Beogradu: legalna ili ilegalna gradnja -odlučite sami.



Pozivamo vas da saznate kako su se svojim profesionalnim i kreativnim snagama arhitekti Studija 3A, Natalija Ristanović i Zoran Ivković izborili da realizuju projekat koji u tipičnom beogradskom naselju van regulative, zadovoljava zakonsku regulativu, a istovremeno izlazi u susret željama i interesima investitora i potrebama stanara.



Legalna izgradnja u bespravnom naselju praktično je delovanje van konteksta. Do koje je mere moguće delovati van konteksta? To je proces koji konstantno preispituje pozicije svih učesnika u lancu lokalne stanogradnje danas. Niz apsurdnih situacija  uverio je autore da je arhitektura  proizvod okruženja na koje mogu (i moraju) da utiču.



Slučaj Padina, kao niz već izgrađenih, useljenih i živih, a od struke prepoznatih i nagrađenih  stambenih objekat, govore u prilog da je "normalnost" moguća!



Iskustvo stambenih objekata iz naselja Padina svojvrsna su najava Beogradske internacionalne nedelje arhitekture / BINA 2019 čije je geslo POZITIVNO/AKTIVNO!



Dobro došli!







Natalija Ristanović (1976) i Zoran Ivković (1980), diplomirali su na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Pre 14 godina Natalija je započela samostalnu praksu (Studio 3A). U saradnji sa Zoranom Ivkovićem partnerski nastavlja rad na projektovanju i realizaciji brojnih objekata.



 

Galerije Kulturnog centra Beograda su otvorene svakog dana od 12:00 do 20:00, sem nedeljom i državnim praznicima.


 









 

 


Datum objavljivanja: 25.02.2019.