Konkursi

Stvaralačka Grocka05.05.2017.


Centar za kulturu Grocka Vas poziva! Konkurs Stvaralačka Grocka 2017. Konkursni poziv za prijave učesnika je otvoren od 10. maja do 15. juna 2017. godine.

 


Konkursni poziv ima za cilj predstavljanje raznovrsnosti stvaralačke produkcije velikog broja lokalnih autora /umetnika koji žive i rade na teritoriji opštine Grocka. Centar za kulturu smatra da je okupljanje i povezivanje umetnika sa teritorije Gradske opštine Grocka u okviru grupne izložbe, kao i promocija njihovog rada u javnosti, bitan korak ka osnaživanju umetnika, i ujedno obogaćivanju kulturnog života lokalne zajednice.

Prijave na konkurs mogu podneti: akademski likovni i primenjeni umetnici, članovi ULUS-a i ULUPUDS-a, studenti umetničkih škola i fakulteta, afirmisani neakademski umetnici, i uopšte aktivni stvaraoci čiji rad spada u domen likovnih i primenjenih umetnosti. Konkurs je otvoren za izlaganje: slika, crteža, nakita, sitne plastike, skulptura manjeg formata, grafika, fotografija, zanatskih rukotvorina, dizajna tekstila…

Za Konkurs je potrebno dostaviti sledeću dokumentaciju/podatke:
- podatke o autoru (ime, prezime, adresa, kontakt telefon, mejl-adresa);
- radnu biografiju;
- vizuelnu dokumentaciju (fotografije najmanje tri rada od kojih će jedan biti odabran za izlaganje);
- podatke o radovima (opis tehnike, format, godina nastanka).

Način prijavljivanja: Konkursne prijave za učešće sa potrebnom dokumentacijom slati najkasnije do 15.06.2017. godine sa naznakom „Za konkurs – Stvaralačka Grocka 2017“, na elektronsku adresu Centra za kulturu Grocka (centargrocka@gmail.com), ili doneti lično u Centar za kulturu Grocka – Rančićeva kuća, Majevička 9 u Grockoj, radnim danom 9-16 časova, Rezultati konkursa i spisak izlagača biće objavljeni 20. juna na sajtu Centra za kulturu Grocka, www.kulturagrocka.rs i FB strani ustanove.

Važno: Galerijski prostor Centra za kulturu Grocka nalazi se u originalnom ambijentu Rančićeve kuće (60m2), varoške kuće s početka 19. veka. Objekat je zaštićen od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda kao spomenik kulture/narodnog neimarstva od velikog značaja za RS.

Više na: http://beogradskonasledje.rs/…/z…/grocka/ranciceva-kuca.html

Galerijski prostor obuhvata dve prostorije opremljene sa ukupno 12 izlagačkih vitrina. Galerijski prostor sa vitrinama i mobilnim policama unutar njih idealan je za manji do srednjeg formata i sitnu plastiku (skulpture, primenjenu umetnost), te molimo izlagače da veličinu radova prilagode dimenzijama izlagačkog prostora i duhu objekta. Rančićeva kuća raspolaže prostranom baštom parkovskog tipa, koja se leti koristi kao muzička scena, ali i izlagački prostor na otvorenom (za forme u prostoru otporne na atmosferalije).

Za dodatne informacije:
Centar za kulturu Grocka, Rančićeva kuća, 011 850 23 21
Zorica Atić, autor i kustos izložbe, 064 64 73 750

 

 

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.