Konkursi

Škola Vizuelne Antropologije (ŠVA)16.11.2020.


Škola Vizuelne Antropologije (ŠVA) - Vanredno Od 2. decembra do kraja godine Rk za prijavu 29. novembar, 2020. godine.

 

Društveni centar Krov

Centar za vizuelnu antropologiju – VAC poziva sve zainteresovane koje zanima etnografski film i antropološka istraživanja da se uključe u Školu Vizuelne Antropologije. Uz pomoć stručnih predavača i mentora različitih disciplina iz oblasti antropologije, filmske režije i teatrologije, polaznici će stvoriti sopstvene istraživačko-stvaralačke timove. Svaki tim će izabrati i razviti temu, te snimiti kratak film. Naš Centar podstiče mlade entuzijaste, ali i starije kolege, istraživače i aktiviste iz različitih oblasti da svojim audiovizuelnim angažovanim ostvarenjima doprinesu novim tumačenjima kompleksne društvene svakodnevnice u kojoj se nalazimo.

Tokom ovog kursa ćete naučiti da registrujete jedinstvene odlike raznolikih društvenih grupa i pojava služeći se filmskom kamerom ili fotoaparatom. Upoznaćete se sa osnovnim veštinama snimanja i montaže i ovladati umetničkim jezikom kinematografije, kao i metodološkim izazovima etnografkog terena. Kao rezultat radionice timski ćete osmisliti, snimiti i montirati kratkometražni etnografski film. Znanja i alate koje steknete na Školi Vizuelne Antropologije moći ćete da upotrebite za vaša buduća etnografska i društveno-humanistička istraživanja.

Tema zimske Škole je VANREDNO

Škola će trajati od 2. decembra do kraja godine, sa sledećim programom:

nedelje ćemo pričati i predavati o vizuelnoj antropologiji, njenim metodologijama pri istraživanju, performativnim teorijama i kinematografskom jeziku koji je neophodan za stvaranje kooperativnog etnografskog filma;
nedelju smo rezervisali za vežbe snimanja i kreiranja tema za istraživanje;
nedelje idemo direktno na teren u sakupljanje etnografskog audiovizuelnog materijala;
nedelje se pristupa studijskom karantinu i montaži prikupljenog materijala.
Prijavu možete popuniti do 29. novembra na sledećem linku:

https://forms.gle/Ufn4nf3w3Dm2KJS27

Predavanja i vežbe, kao i montaža, odvijaju se u prostorijama Društvenog centra Krov čiji član postajete automatski participacijom u Školi. Cena participacije iznosi 5,000rsd sa mogućnošću plaćanja u dve rate na početku i na kraju Škole.

Detaljnije informacije možete videti na našem sajtu:

http://visualanthropologycenter.com/skola_vizuelne.../

Za sva pitanja možete nam se obratiti na mejl:

info@visualanthropologycenter.com

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.