Konkursi

Konkurs GrafičaRi11.05.2021.


Pozivaju se svi studenti grafike i mladi umjetnici do 40 godina starosti da prijave svoje radove na natječaj za sudjelovanje na Međunarodnoj izložbi grafika i knjiga umjetnika u Rijeci „GraficaRi“ koja će se održati u Rijeci tijekom prosinca 2021. godine u Galeriji Kortil.

 

 

Akademija primijenjenih umjetnosti obilježava svojih prvih petnaest godina od osnutka, okupljanjem najboljih likovnih ostvarenja studenata i mladih umjetnika u području suvremene grafike u Hrvatskoj i inozemstvu. Natječaj se nadovezuje na već bogatu tiskarsko grafičku povijest od početaka stvaranja Riječke grafičke škole čiji su osnivači i predstavnici, profesori i studenti Akademije i svih njezinih preteča tijekom godina, osvajali brojna priznanja i nagrade za svoj doprinos suvremenoj grafici. Natječajna izložba "GraficaRi prvi je put pokrenuta 2013. godine s tendencijom promoviranja umjetnosti grafike studenata i mladih umjetnika iz Hrvatske. Na natječaj se odazvalo 75 autora sa 159 radova. U konačnici je odabrana i izložena 41 grafika od 37 autora. Prema odluci stručnog Povjerenstva, autorima nagrađenih radova dodijeljene su pohvale: Posebna pohvala žirija uz novčanu nagradu i tri Pohvale žirija.  Ovogodišnjim natječajem napravljen je iskorak na međunarodnu razinu, s namjerom povezivanja studenata, mladih grafičara, bivših studenata Akademije (alumnija) iz Hrvatske i inozemstva. U sklopu izložbe bit će organizirane dodatne promotivne aktivnosti i edukativni programi, radionica grafike i ručnog uvezivanja knjiga umjetnika. Natječaj i izložba pokrenuti su inicijativom triju mladih grafičarki, Ivane Bajcer, Dajane Radoš i Sunčane Simichen, u organizaciji Akademije primijenjenih umjetnosti, u suradnji s Galerijom Kortil i uz novčanu potporu Sveučilišta u Rijeci iz projekta za mlade umjetnike i znanstvenike.   

 

Natječaj je otvoren do 10. 6. 2021. godine. Prijava se odvija digitalno, ONLINE popunjavanjem prijavnice i slanjem fotografija radova.

 

Pravo na sudjelovanje imaju studenti umjetničkih studija i akademija te umjetnici do 40 godina starosti koji se odazovu na natječaj u navedenom roku.

Prihvaćaju se radovi u svim grafičkim tehnikama, knjige umjetnika, grafičke instalacije i digitalne grafike u kombinaciji s klasičnim grafičkim tehnikama.

Monotipije neće biti prihvaćene.  

Najveća dopuštena dimenzija tiskovne površine je 200 x 200 cm, a ne smije biti manja od 30 x 40 cm.  

Radovi ne smiju biti stariji od tri godine.  

Nema tematskog ograničenja.  

Ne plaća se kotizacija.

 

Detaljnije informacije možete naći u poveznici:  

https://apuri.hr/stranica/izlozba-graficari/

https://apuri.hr/stranica/exhibition-graficari

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.