Aktuelno

Maja Simić: Autoportreti –digitalni otisci duše
28.07.2016. - 20.08.2016.

Maja Simić: Autoportreti –digitalni otisci duše


Izložbu beogradske umetnice Maje Simić pod nazivom Autoportreti –digitalni otisci duše čini serija digitalnih grafika velikih formata u kojima umetnica nastavlja da se bavi fenomenom ženskog identiteta. Likovna galerija KCB-a, četvrtak, 28, jul, 20h.

 

U autorefleksivnom dijalogu sa sopstvenim telom kao medijem ona prenosi različita stanja kroz koja femina prolazi tokom odrastanja i sazrevanja. Iako su po svom tematskom konceptu ovi radovi autoportreti, oni prerastaju personalni nivo značenja i postaju metafore za probleme i izazove sa kojima se savremene žene susreću. Sam naziv izložbe Autoportreti predstavljaju zapravo biografske ‘otiske duše’, a mogu se čitati i kao inteligentan glas feminističke osvešćenosti. Maja Simić priprada generaciji umetnica koje veoma promišljeno u svom radu koriste digitalne tehnologije, u ovom slučaju pravi se sinegrija grafike i fotografije i na taj način se otvara polje intermedijalnosti.

Maja Simić je rođena u Kikindi 1975. Diplomirala je i magistrirala na Grafičkom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, gde je trenutno na doktorskim studijama. Izlaže od 2001. godine i do sada je priredila desetak samostalnih izložbi i učestvovala je na preko 120 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je važnih nagrada u oblasti grafike kao što su: Veliki pečat, Galerija Grafički kolektiv, 2015, 2014. Kontrast nagrada,1. Internacionalno ternacionale digitalne grafike, Fribur, Švajcarska, Mala grafika, Galerija Grafički kolektiv, Beograd, 2012. i 2004, Nagrada za grafiku Đorđe Andrejević Kun za 2001/2002, Nagrada za grafiku FLU za 2000/2001 i brojne druge.

 

 

objavljeno25.07.2016.

Pretraga




Prijava na mail listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.