Aktuelno

Ilustracije Maje Veselinović i Biljane Mihailović
12.12.2017. - 26.12.2016.

Ilustracije Maje Veselinović i Biljane Mihailović


Foaje Kulturnog centra Pančeva Vojvode Živojina Mišića 4, Pančevo, Maja Veselinović Biljana Mihajlović Izložba ilustracija, "Cvetomisli i knjigocrt", "U pokretu". Otvaranje izložbe 12. decembra u 19h.

 

                                                                                                                                                                              
Maja Veselinović  živi u Beogradu, gde je diplomirala na Fakultetu za dizajn, odsek - grafički dizajn. Završila je i Višu školu likovnih i primenjenih umetnosti, smer - nastavnik likovne kulture. Od 2001. radi kao freelance ilustrator, strip autor i dizajner.  Članica  je slikarsko grafičke sekcije Udruženja likovnih i primenjenih umetnika i dizajnera Srbije – ULUPUDS sa statusom samostalnog umetnika. Sarađujući sa domaćim i inostranim izdavačima kao što su Kreativni centar, Klett, Fabrika knjiga, Pozorište Zvezdarište, Umer Artists, Atelje 212 i dugi, ilustruje knjige, časopise i edukativne publikacije namenjene deci . Radove objavljuje u časopisima, strip antologijama i specijalizovanim dizajn magazinima kao što su PRINT Magazine (SAD), Curvy (Australija), InguineMah!gazine, Internazionale (Italy), Graffiti 76 Quadrinhos (Brasil),  Göoo magazin, The Ark Project (Argentina), Stripburger, Madburger (Slovenija), Ženski strip na Balkanu, Zarez, Komikaze, Kvadrat (Hrvatska), Hardcomics (Rumunija), Symposion, Balkan Twilight, Liceulice, Vreme, Politikin zabavnik, Elle, Pančevac, Rez magazin, Kvartal i dr.

Do sada je imala 12 samostalnih i učestvovala na preko 50 kolektivnih izložbi kod nas i u svetu (Italija, Francuska, Hrvatska, Slovenija, Švajcarska, Slovačka, Holandija, Ukrajina, Brazil, Australija, SAD…) Kontinuirano izlaže na svim izložbama i manifestacijama vezanim za ilustraciju i strip (Zlatno pero, Međunarodni salon stripa, BookIll Fest, Bienale ilustracije u Bratislavi, Hrvatsko biennale ilustracije, Novo doba festival nezavisnog stripa, COW illustration festival u Ukrajini i dr.) Dobitnica je nekoliko domaćih i međunarodnih priznanja, među kojima su Neven za najbolje ilustrovanu knjigu u 2016. godini ( Uljezi, Fabrika knjiga), priznanje za ilustraciju na Festivalu ilustracije i knjige BookIll Fest 2016, nagrada ULUPUDS-a na godišnjoj izložbi slikarsko grafičke sekcije 2015, I nagrada Mali format 2010. počasna diploma  Zlatno pero 2007, Grand Prix i specijalna nagrada žirija za inovaciju 2. Međunarodnog salona stripa u Beogradu, 2004.i mnoge druge. Po izboru magazina PRINT, vodećeg američkog magazina za grafički dizajn, svrstana među 12 najzanimljivijih ilustratora u Evropi za 2008.godinu. Septembra iste godine, u izdanju SKC-a Novi Sad, objavila je zbirku stripova "Neobičan događaj sa namigivanjem i druge priče".


www.majaveselinovic.com




Biljana Mihaolović, je rođena u Beogradu 1978. god. gde je diplomirala grafički dizajn na Visokoj školi strukivnih studija „Beogradskoj politehnici” u klasi Anamarije Vartabedijan. Od 2014. god radi kao freelence illustrator i  grafički dizajner.Članica  je slikarsko grafičke sekcije Udruženja likovnih i primenjenih umetnika i dizajnera Srbije – ULUPUDS.

Radi ilustracije namenjene deci za domaće i strane izdavače kao što su: I.P Book i Čarobna knjiga, a slikovnice i knjige sa nenjeni ilustracijama publikovane su u Americi, Izraelu i Japanu. Dizajnirala je i likovno opremila više knjiga za inostranu kompaniju „Onefam”. Saradnju je ostvarila sa Nacionalnim parkom Tara, Kulturnim centrom Čukarica, Narodnom bibliotekom Požega, za potrebe O.Š. „ Miroslav Antić” je oslikala 3 murala. Od  2016. god. radi kao ilustrator, grafički dizajner i likovni urednik dečijeg časopisa „Hajmo, drugari”. Do sada je imala 1 samostalnu i više od 10 kolektivnih izložbi. Održala je više radionica za decu.


https://www.behance.net/Pticica

 

                                                                              

objavljeno07.12.2017.

Pretraga




Prijava na mail listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.